Valg af rygsæk

Kan være en jungle, og hvis du spørg andre om råd – så er der lige så mange forslag til en bestemt model, som der er rygsække. Så selvom den passer mig, kan det være den ikke passer til dig.

Det jeg vil anbefale dig, er at besøge forskellige butikker som forhandler rygsække.

 

Det første du skal tage stilling til er:

Hvad skal du bruge den til Fx. Camino vandring, andre vandring, hvor du skal have mere oppakning med, eller skal du have telt med.

Der er også forskel på nogle mande og dame modeller i rygsække, og hvor meget du kan bærer.

Jeg har læst mig til, at rygsækken må højst veje 10 % af ens vægt, dvs. hvis du vejer 80 kg. anbefaler man en oppakning på 8 kg.

Men på min Camino vandring, så jeg alt fra små dags rygsække, til andre med meget stor og tung oppakning.

Min kollega og mig fik prøvet en del rygsække, over nogle dage.  Det var næsten som om, vi skulle købe “den eneste ene rygsæk”.

Der blev gået catwalk rund i butikken, og de fleste butikker har sandsække med forskellige kg. Så man kan mærke hvordan rygsækken sidder og om den er behagelig, at have på samt, at gå med, når der var vægt i.

En rygsæk skal sidde godt på din ryg, og det er vigtig, at der har en god støtte på hofterne og ikke hænger på skulderne.

Det er vigtig, at rygsækkens højde kan justeres efter din ryglængde.

  • Brystspændet kan typisk justeres enten op eller ned, så det kan passe lige til dig
  • Det er også vigtig at rygsækken har lommer, til drikkedunk, sidelommer  til fx. mobil, læbepomade, små penge.
  • Køb evt. et vandtæt regnslag til rygsækken, da de fleste rygsække ikke er vandtætte.

En sidste ting du skal tænke på, om du vil have din rygsæk som håndbagage, så skal den have være under en vis størrelse.  Hvis det skal i lastrummet på flyverne, så er det en god investering at købe en cargo bag, så den ikke bliver beskadiget under håndtering eller på transportbåndet.

Jeg er på ingen måde ekspert på det område, jeg vil anbefale du gå til butikker, som har personale der kan vejlede dig på bedste vis.

Andre skønne indlæg i denne stil.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *