Indkøbt at blomster til min altan

Indkøbt at blomster

 

Jeg havde lidt krukker i min kælder, og fandt faktisk også 2 æsker med “sår selv ” tomater og mix af blomster.

Dog var det første, jeg fik ”plantede” i en stor zink balje var: nogle flasker med bobler og hvidvin, ikke dårligt start.

Bobler i zinkspand

Til en start, købte jeg Dronning Ingrid Pelargonie, Lykkekløver, (oxalis), Spanske Margeritter i pink, og nogle poser jord og leca kugler. Jeg havde også købt 2 altankasser i zink, hvor jeg plantede en pelargonie og delte en lykkekløver i 2 og satte dem på hver side af pelargonie i begge altankasser. Det skal lige siges, at efter få dage begyndte Lykkekløverne at visne lidt. Jeg troede, at jeg  havde delt dem forkert, så der ikke var nok rødder på. Men det kom heldigvis igen med tiden, og blev rigtig flotte og de er ret sejlivet. Hvilken passer mig perfekt.

Dronning Ingrid Pelargonie, Lykkekløver, (oxalis), Plante, jord-køb af blomster,Spanske Margeritter i pink

Plante, jord-køb af blomster

Plante altankasser

Spanske Margeritter

I mine krukker blev det plantede en Bougainvillea. Jeg måtte eje denne smuk plante, der får mange smukke blomster, og det mindede mig om mine forældres hus i Spanien. Hvor den voksede op af husmuren, og havde de smukkeste blomster.

Spæd Bougainvillea som den så ud   da jeg fik den. 1. år fik den kun 2 blomster.

Bougainvillea som den så ud på  indpakningen.

 

Hortensia i morgensolen

Smuk sart lyserød Hortensia,  pynter smuk på altanen.  Planten er flerårige, og jeg håber på, den kan overlevet ude på altanen, langs husmuren vinteren over.

Min mor, som har grønne finger, gav  mig en Hibiscus eller hawaiiblomst som den også hedder, som hun selv havde avlet.

Hibiscus, Hawaiiblomst

Hibiscus , Hawaiiblomst

Foruden blomster som blev plantede i div. Krukker og altankasser. Blev der også sået tomater fra den æske jeg havde fundet i kældrene, og derud over havde jeg købt 2 forskellige tomat og agurk planter.

DIY tomater og  sommerblomster

Plante tomater-agurker

Agurker

Jeg kom leca kugler i bunden af altankasserne, krukker inde jeg kom jord i og plantede tomater og agurker.

Blomster frø.

Tomatspire fint, det går dog ikke så godt med blomsterne.

Der skulle også lidt krydderurter, så der blev også købt timian, Rosmarin og mynte.

Plant krydderier

Eftermælet :
Mine mix blanding af blomster frø kom aldrig.
Men det gjord til gengæld min tomater, som jeg fik så mange af, at jeg gav nogle planter til min mor.
Mine agurkeplanter, som var bl.a. en med skoleagurker, kom det kun mini agurker på, ca. 1 cm. Selvom de blomstret, blev der ikke nogle succes.

Men mine købte tomat planter gav masser af tomater, og havde tomater helt til sidste i september.

Mine indkøbte bonderose plante kom der aldrig blomster på, men håber det kommer til næste år.

Agurk Nærbillede

Andre skønne indlæg i denne stil.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *