3.advent – Familie julefrokost til Fyn

Julen nærmer sig og denne weekend skal vi besøge familien på Fyn, nærmer i Svendborg.

Fredagen startede dog med julehygge i vores gård, vi havde sat julelys op i gården og nu var gårdens juletræ sat op. Normalt har vi et juletræ på 2,5 meter. Men i år havde det fået vokseværk. Tror det er 5 meter højt, så vores 2 lyskæder rækker ikke langt, men fint ser det ud. Som det stå og lyser op i gården.

 

Vi fik æbleskiver og hele 3 forskellige slags gløgg…uhmmm lidt til alle; store og små og enhver smag. 🙂

 

Lørdag morgen tog vi toget fra Hovedbanegården, med morgenmad og latte / juice under armen, var vi klar til julefrokost med familien på Fyn. Heldigvis havde vi købt pladsbillet og sad og nød morgenmaden, og glæder os til at vi ville være i Svendborg om 2 ½ time. På perronen ved siden af holdte et gammel damplokomotiv, og dampede utålmodigt på at komme af sted. Minderne kom frem, da min søn var meget mindre. Havde hans far og mig købt billet til damplokomotiv i julen for at fælde juletræ, det var så hyggeligt og i et afstressende tempo. Min søn havde et helt enfoldigt kærlighed for toge. Dog de nye modeller og gerne højhastighedstoge. Så det var hittet, at tage toget, runde i hovedstadet området. Han var ikke ret gammel, før han havde check på hele S-togs linerne og store byer i Europa. Når andre familier tog i forlystelser parker, så tog vi på forskellige Banegårde i Europa, og han kunne sidde i flere timer og vente på at et bestemt tog ankomme eller afgik. Eller vi havde taget alle tog linerne i Paris metro, var hans lykke fuldendt.

Damplokomotiv

Nu sidder han lang og med begynderne skægvækst, og kikker i sin mobil. Mens minderne forsvinder væk, imens intercitytoget køre fra perronens.

Julemand

Heldigvis kommer der lidt flere minder frem, da vi når til Slagelse og møde endnu et Damplokomotiv , hvor selveste julemanden holder sig et hvil på perronen. Jeg får vist sagt til ham se, de stå julemanden og sønnike kikker hurtig op og siger ; nåå jaa og blikket falder igen på hans mobil. Tænker lidt på hvor tiden dog er fløjet hurtig og han er snart voksen.

Vi kom hurtigt i julestemning, da vi se at markerne var snedækket og der var andre i vores togvogn, som allerede varmet op til deres julefrokost.

På Svendborg station hentede min fætter os, vi manglede lige at købe til det fælles julebord. Jeg ville også se min niece flotte ride udstyrs butik, Rytter Shoppen . Hele byen osede af  juletravlhed på den hyggelige måde.

Vi skulle holde julefrokosten hos min niece og hende kæreste og 2 børn. Vi var 22 i alt, så der var godt gang i huset, og dejligt at der var så god plads til os alle. Vi startede med æbleskiver og gløgg, og om aften havde vi lavet et fælles julefrokost bord.

Jeg havde taget rejer og mayo , leverpostej med bacon samt rødkåls salat med. Som er fra Det handler mest om mad. Havde snittede og hakkede alt hjemmefra om morgen, så det var let mixet sammen. Jeg har efterhånden lavet denne rødkåls salat mange gange nu, og den bliver ikke ringer af det, og den har en dejlig frisk smag og passer godt til julebuffeten.

Knægten nød at hygge med sine yngre fætre, tror han nyder at være sammen med en stor familien.  Med det look a like kaos stemning a la man ser i en italiensk familie ved middagsbordet og i køkkenet elsker vi.  Tror også når man er enebarn, savner man en stor familien mere. Vi er kun os 2 i hverdagen.

Julesokker

Da de yngre børn blev lagt i seng kom det tomme fad, som der havde været risalamande i, ind i skunken og julesokkerne var klar til nissen kom forbi. Gav vide om nissen kunne se, der var flere børn i huset ? Vi voksne hyggede os med lidt drinks og der blev snakkede og diskuteret…

Tror sku vi har italiensk blod i os 🙂 🙂

Morgenstund ud over vandet

Næste morgen spiste vi morgenmad og fik leget pakkeleg, det er den hele store afgørelse, og med hele 3 rafle bægre om bordet. Så der var total gang i den, og om man er et barn eller voksen, så bliver det huggede pakker fra enhver.

Vi kunne også lige nå en loppemarked, som er en af min familie yngling bekræftelse. Jeg fik købt nogle stjerne fyrfads lysholder i farvet glas og en kogebog til knægten. Har plan om at vi skal igen ind i den vane, om knægten skal lave mad 1-2 gange om ugen.

Jule ting og sager på loppemarket

 

Tilbage til min nieces hus og spise rester, inden turen gå mod København. Vi skulle med toget kl. 15.00 og mørket var allerede  ved at falder på.

Godt træt og dejlig mættede af en hyggelig 3. advent med familie hygge på Fyn.

 

 

Andre skønne indlæg i denne stil.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *